Porin Pyörä-Karhujen toiminta

Porin Pyörä-Karhut on porilainen pyöräilyseura, joka on perustettu vuonna 1985.
PoPyKa:n jäseninä on kaiken ikäisiä pyöräilyn harrastajia.

Pyörä-Karhujen kilpailutoiminta on keskittynyt maantie- ja ratapyöräilyyn. Maastopyörillä tehdään lenkkejä pitkin vuotta, mutta kilpaileminen on ollut vähäisempää. Kuntoilijat ovat osallistuneet usein myös kansainvälisiin Skandinavia Loppetin pyöräilytapahtumiin.

Junioritoiminta on aina ollut Pyörä-Karhuissa vilkasta.
Kesästä 2001 saakka on seura järjestänyt joka vuosi fillarinappulakoulun 7-10 -vuotiaille sekä kilpa- ja maastopyöräkoulun 10-15 -vuotiaille.

Kilpapyöräily on erittäin haasteellinen ja kovaa kuntoa vaativa laji. Kuitenkin myös pyöräily, kuten niin moni muu laji, on osittain välineurheilua. Pyöriä ja varusteita on saatavilla kaiken hintaisia. Oikeastaan vain taivas on rajana kun aletaan tosissaan sijoittamaan välineisiin. Pyörä-Karhut on kuitenkin aina pyrkinyt järjestämään toimintaan mukaan tulleille nuorille junioreille lainapyörän, jolla on päässyt harrastuksessa alkuun.

Myös tulevaisuudessa jokaiselle uudelle juniorille pyritään mahdollisuuksien mukaan järjestämään tilapäisesti kilpapyörä lainaksi, jos into lajia kohtaan on kova. Kalliit välineet eivät saa olla este näinkin hienon ja terveellisen harrastuksen aloittamiselle.


 

© Porin Pyörä-Karhut Ry 2007.